PHOENIXFACADE

Koudebrugvrij en brandveilig geveldraagsysteem

PHOENIXFACADE is een koudebrugvrij en brandveilig geveldraagsysteem voor zowel geventileerde als niet-geventileerde gevels. Dit systeem maakt het mogelijk om slanke constructies te realiseren en is te combineren met andere systemen, materialiseringen en gevelbekledingen.

Belangrijkste voordelen PHOENIXFACADE

• Koudebrugvrij geveldraagsysteem
• Slanke gevelopbouw: Rc ≥ 4,7 m2.K/W met 160 mm isolatie (hogere Rc-waarden zijn ook mogelijk)
• Geschikt voor toepassing bij gesloten en open voegen
• Brandveilig systeem: Euro-brandklasse B-s2,d0
• Geschikt voor alle soorten gevelbekleding, dus een grote ontwerpvrijheid
• Toe te passen met zowel verticale als horizontale draagprofielen
• Eenvoudige montage
• Als complete achterconstructie te combineren met onze ENERGYFACADE BIPV-systemen
• Integraal projectadvies en -ondersteuning van concept tot en met realisatie


Koudebrugvrij en brandveilig geveldraagsysteem met grote ontwerpvrijheid

Zwembad De Boetzelaar

Met het complete geveldraagsysteem PHOENIXFACADE realiseert u slanke en brandveilige gevels. Het systeem kan worden toegepast in zowel geventileerde als niet-geventileerde gevels en is te combineren met andere systemen, materialiseringen en gevelbekledingen. Dit geeft de architect een grote ontwerpvrijheid

Koudebrugvrije consoles zorgen voor een slanke gevel

Console WDK PHOENIX-V zonder clipUniek aan het PHOENIXFACADE gevelsysteem zijn de innovatieve, koudebrug-onderbrekende consoles. Hierdoor zijn warmteverliezen door de consoles heen vrijwel nihil en kunt u een veel slankere gevel realiseren dan met traditionele metalen geveldraagsystemen. In combinatie met Isover Mupan Façade voldoet een gevel al met 160 mm isolatie in een standaard opbouw aan een Rc ≥ 4,7 m2.K/W. Maar ook als de ambities hoger zijn, blijft slank bouwen mogelijk. Met slechts één isolatielaag zijn ook Rc-waarden ≥ 6,5 m2.K/W te realiseren. Slank én efficiënt dus.


Onderstaande afbeeldingen geven het verschil aan tussen de invloed van een PHOENIX console en van een traditioneel aluminium console op de Rc-waarde.

WDK Phoenix-V: Rc = 4,70 m2.K/W Traditioneel aluminium: Rc = 2,10 m2.K/W
Rc-waarde WDK Phoenix-V Rc-waarde traditioneel aluminium


De zekerheid van een brandveilig systeem

Het PHOENIXFACADE gevelsysteem bestaat vrijwel helemaal uit onbrandbare materialen die geen bijdrage leveren aan de voortplanting van brand. In de standaarduitvoering leveren we het systeem met onbrandbare Isover Mupan Façade isolatie (brandklasse A1 volgens EN 13501-1). Bijkomend voordeel is dat de flexibiliteit van glaswol ervoor zorgt dat alle constructie-onderdelen naadloos op elkaar aansluiten en er dus géén brandgevaarlijke kieren en naden ontstaan. PHOENIXFACADE is dan ook als compleet gevelsysteem geclassificeerd met Eurobrandklasse B-s2,d0 (EN 13501-1). Een veilige keuze, zeker ook bij hoogbouwprojecten.

Profiteer van ongekende ontwerpvrijheid 

Met PHOENIXFACADE kunt u eindeloze combinaties maken met andere systemen, materialiseringen en gevelbekledingen. Vanwege de uitstekende brandveiligheid van PHOENIXFACADE heeft de architect de keuze uit nagenoeg alle in de markt verkrijgbare gevelbekledingen. Dit zorgt voor ultieme ontwerpvrijheid met de zekerheid van optimale brandveiligheid. Omdat de isolatieplaat Isover Mupan Façade aan de spouwzijde voorzien is van een zwart glasvlies, is het complete systeem PHOENIXFACADE ook geschikt voor een toepassing met open voegen.

Een keuze voor een duurzame gevel

Met PHOENIXFACADE kunt u een slanke en tegelijkertijd energiezuinige gevel creëren. Het standaard isolatiemateriaal van het systeem is de glaswolplaat Isover Mupan Façade en glaswol valt als isolatiemateriaal in de meest duurzame klasse (bron: NIBE). En zijn er ambities om een energieleverende gevel te maken met zonnepanelen? Dan is het ook ook mogelijk om PHOENIXFACADE als complete achterconstructie te gebruiken voor onze systemen ENERGYFACADE CIGS en ENERGYFACADE SI CUSTOM.


Technische gegevens PHOENIXFACADE

PHOENIXFACADE horizontaal PHOENIXFACADE verticaal

 

3d PHOENIXFACADE horizontaal (met nummers)

 

3d PHOENIXFACADE verticaal (met nummers)

1) Bouwkundig binnenblad
2) Anker
3) Isolatie Isover Mupan Façade
4) WDK Opti-term console
5) Horizontaal, aluminium profiel


 

1) Bouwkundig binnenblad
2) Anker
3) Isolatie Isover Mupan Façade
4) WDK draagconsole
5) WDK windconsole
6) Verticaal, aluminium profiel

 

Bestekteksten
PHOENIXFACADE horizontaal
PHOENIXFACADE verticaal

Details
PHOENIXFACADE horizontaal - WDK PHOENIX H (dwg)
PHOENIXFACADE verticaal - WDK PHOENIX V (dwg)


Projectadvies op maat

Aan tafel voor een projectadvies op maatIeder project is uniek. Daarom denken onze adviseurs graag met u mee, vanaf concept tot en met realisatie. Zo kijken we goed of het ontwerp geoptimaliseerd kan worden. Kan het bijvoorbeeld slanker, brandveiliger of efficiënter in de montage? Natuurlijk houden we rekening met alle eisen en voorschriften en krijgt u van ons een compleet technisch onderbouwd advies, zowel constructief als thermisch. En als het werk start, nemen we ook graag een stukje begeleiding op de bouw van u over. Ons motto: Met een goede samenwerking ontstaan de beste en mooiste gevels!

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Uw contactpersonen