ACTIVEWARMTH

Sensorgestuurd all-electric wandverwarmingssysteem

ACTIVEWARMTH biedt het hoogste wooncomfort op gebied van warmte, binnenklimaat en geluidsisolatie. Het is een sensorgestuurd all-electric wandverwarmingssysteem dat alleen dáár verwarmt waar nodig. Perfect voor gasloze woningen met een laag energieverbruik.

Belangrijkste voordelen ACTIVEWARMTH

• All-electric wandverwarmingssysteem
• Verwarmt alleen daar waar nodig
• Doorboorbaar zonder functieverlies
• Sensorgestuurd systeem
• Stralingsverwarming biedt een hoge comfortbeleving
• Zeer geschikt voor een all-electric, gasloze woning
 

ACTIVEWARMTH: de nieuwe manier van verwarmen

Klaslokaal met ACTIVEWALL

ACTIVEWARMTH is een all-electric wandverwarmingssysteem dat onzichtbaar verwerkt is in de wanden en alleen dáár verwarmt waar nodig. Dankzij een sensor in de ruimte weet het systeem wanneer de ruimte opgewarmd moet worden en wanneer niet. Kamers die niet worden gebruikt, worden dus ook niet verwarmd. Het intelligente systeem levert de bewoner een energiezuinige woning op met het hoogste comfort op het gebied van warmte, binnenklimaat en geluidsisolatie.

Hoe werkt ACTIVEWARMTH?

Traditioneel wordt een verwarmingssysteem geregeld op basis van luchttemperatuur. Luchttemperatuur is echter slechts een van de factoren die bepalend zijn voor de comfortbeleving. Luchtsnelheid en warmtestraling hebben ook invloed op hoe warm en comfortabel iemand een ruimte ervaart.

ACTIVEWARMTH maakt gebruik van warmtestraling. Dit zorgt ervoor dat de luchttemperatuur niet direct verhoogd wordt en de lucht niet uitdroogt. De luchtsnelheid blijft onveranderd, waardoor de ruimte comfortabel aanvoelt.

De warmte wordt egaal uitgestraald over de ruimte. Deze warmte is zeer comfortabel, doordat het systeem werkt op basis van lagetemperatuurverwarming. De sensor en manier van verwarmen resulteren in een snelle manier van verwarmen waarmee lange opwarmtijden verleden tijd zijn. Dit zorgt voor een hoge comfortbeleving voor de eindgebruiker. Vanwege het grote stralingsaandeel kan de luchttemperatuur bovendien ca. 3˚ C lager zijn dan bij centrale verwarming met radiotoren.

Werking ACTIVEWARMTH

Intelligente aansturing
De ACTIVEWARMTH thermostaat is draadloos. De sensor in de thermostaat houdt de ruimte in de gaten op bewegingen. Wanneer beweging gedetecteerd wordt en de temperatuur is te laag, wordt er direct een signaal doorgestuurd naar de wand om aan te gaan. Via de app kan de persoonlijke comforttemperatuur per ruimte worden ingesteld.

Voorwerpen ophangen aan ACTIVEWARMTH

Het polymeer aan de achterzijde van de gipskartonplaat zorgt ervoor dat het oppervlakte doorboorbaar wordt zonder functieverlies. Zo behoudt de bewoner de volledige vrijheid voor de indeling van de ruimte en kan er gewoon een schroef in de wand gedraaid worden om bijvoorbeeld een schilderij of tv op te hangen. De draagkracht per schroef is 30 kg en er zijn geen pluggen nodig.


Technische gegevens ACTIVEWARMTH

Opbouw

3d ACTIVEWALL

 

 

1) Isover isolatie
 

2) ACTIVEWARMTH polymeer verwarmingsmat
 

3) Transformator
 

4) Gyproc Habito® gipskartonplaat
 

5) Cablestud met afneembare plint

Specificaties
Verwarmingspaneel
• Warmtevermogen per ACTIVEWARMTH paneel is 170 Watt
• Lage temperatuur stralingswarmte à 30˚ C
• Snelle reactietijd: opwarming van de wand is 8˚C in 15 minuten tijd

Wand
• Hoge geluidsreductie, tot wel 6 dB
• Hoge afwerkingsklasse, blijvend scheurvrij
• Inclusief CABLE STUD voor het eenvoudig opnemen van elektrakabels in de wand

Aansturing
ACTIVEWARMTH ruimte sensorthermostaatSensorthermostaat
• ingeregeld op stralingswarmte
• reageert op aanwezigheid
• in te stellen op voorkeurstemperatuur
• draadloos

User interface
• eenvoudig instellen van de persoonlijke comforttemperatuur per ruimte
• instelbaar vanuit mobiel apparaten

Interface ACTIVEWARMTH

 

Download de brochure voor de complete informatie over ACTIVEWARMTH.

 

 

GA: De slimste weg van G naar A

Door ACTIVEWARMTH integraal te combineren met een goed geïsoleerde en luchtdichte buitenschil, PV-panelen, een WTW-installatie en een warm-tapwater oplossing, is het mogelijk om een all-electric, gasloze woning creëren. Een woning die in alle opzichten klaar is voor de toekomst. 

Om dit te faciliteren, hebben verschillende bouwpartners zich verenigd in GA: De slimste weg van G naar A. Dit is een platform van specialistische marktpartijen die gezamenlijk alle disciplines en oplossingen voor woningrenovatie in huis hebben. Van advisering, ontwerp en engineering tot realisatie en prestatiegarantie.

Klik hier voor meer informatie over De slimste weg van G naar A.

GA-aanpak

 

Uw contactpersoon