CLADIPLUS

Gevelisolatiesysteem voor renovatie van metalen gevels

CLADIPLUS is een innovatief gevelisolatiesysteem voor renovatie van bestaande metalen gevels met een horizontale beplating. Dit systeem maakt het mogelijk om een gebouw te renoveren naar een hogere thermische isolatiewaarde met gebruik van de bestaande binnendozen. 

Belangrijkste voordelen CLADIPLUS

• Hoge isolatiewaarde
• Zeer geschikt voor renovatie van metalen gebouwen
• Renovatie met behoud van bestaande binnendozen
• Geheel nieuwe uitstraling van de gevel mogelijk
• Ook geschikt voor geperforeerde binnendozen
• Brandwerendheid buiten-binnen: EI 120-ef
 

Renovatiesysteem met hoge isolatiewaarde voor metalen gevels

CLADIPLUS

Metalen gevels duurzaam renoveren naar een Rc ≥ 4,7 m².K/W hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met het innovatieve CLADIPLUS-systeem, bestaande uit isolatie en gepatenteerde clips, is het namelijk heel eenvoudig om de bestaande binnendozen te gebruiken en tóch de isolatiewaarde van de gevel te verbeteren naar een Rc ≥ 4,7 m2.K/W. Tijdens deze transformatie hoeft de metalen achterconstructie (binnendoos) dus niet te worden vervangen.  Dit betekent niet alleen hergebruik van materiaal, maar maakt het bovenal mogelijk om tijdens renovatie de activiteiten in het gebouw zo normaal mogelijk door te laten gaan.

Voor het afwerken van de gevel kunt u een grote diversiteit aan materialen gebruiken. Zo kunnen ook onze BIPV-systemen ENERGYFACADE CIGS en ENERGYFACADE SI CUSTOM worden toegepast op een binnendoosgevel. Het eindresultaat is een modern gebouw met een volledig nieuwe uitstraling dat aan de nieuwste thermische en brandveiligheidseisen voldoet.

Gepatenteerde CLADIPLUS-clips

Isolatieplaat en CLADIPLUS clipVeel bestaande metalen gevels zijn opgebouwd uit standaard 90/500 binnendozen. Om deze gevels eenvoudig thermisch op te waarderen naar een Rc van 4,7 m².K/W worden de CLADIPLUS-clips als afstandhouder op de bestaande binnendozen bevestigd. De hart-op-hart afstand van de CLADIPLUS-clips is afhankelijk van het type clips en van het windgebied en de zone van de gevel (windbelasting). Daarna kan met de 210 mm dikke isolatieplaat ULTIMATE™ CLADIPLUS of ULTIMATE™ CLADIPLUS Black in de (geperforeerde) binnendozen worden aangebracht en kunt u de gevels afwerken met de nieuwe buitenbeplating. 

De CLADIPLUS-clips zijn beschikbaar in twee vormen, namelijk een vlakke clip en een clip met zetting. Op deze manier zijn ze geschikt voor de meest voorkomende binnendozen op de Nederlandse en Belgische markt.


Technische gegevens CLADIPLUS

3D CLADIPLUS

1) Constructie: (geperforeerde) stalen binnendozen
 

2) Isover ULTIMATE™ CLADIPLUS (Black) isolatie
 

3) CLADIPLUS clip
 

4) Omegaprofielen + primaire bevestiger
 

5) Buitenbeplating (horizontaal)
 

6) Secundaire bevestiger

 

 

 

 

 


Specificaties & prestaties

Brandveiligheid (Conform EN13501-1) A1
Thermische eigenschappen (Rc-waarde) 4,7 m².K/W
Brandwerendheid 120 minuten
Dikte isolatieplaat 210 mm
Thermische eigenschappen isolatieplaat λdecl. is 0,036 W/m.K


Bestekteksten
CLADIPLUS

 

Uw contactpersonen