ISOLATIE

Isolatie voor de off-site (prefab) industrie

Thermische, akoestische en brandveilige isolatie voor toepassing in houtskeletbouw dak- en gevelelementen. De isolatiematerialen dragen bovendien bij aan een duurzamere woning of gebouw.

Belangrijkste voordelen Isover ISOLATIE

• Thermische isolatie beperkt energieverlies en vermindert CO2-uitstoot
• Akoestische isolatie vermindert geluidsoverlast
• Draagt bij aan brandveilige gebouwen
• Verbetert het wooncomfort
• Voorkomt vocht en schimmel en heeft dus een positief effect op de gezondheid
 

Duurzaam isoleren met Isover

Bescherming van de natuur

Nieuwe gebouwen en woningen bouwen we voor de toekomst. Een toekomst waarin we zo efficiënt mogelijk met energie moeten omgaan en tegelijkertijd comfortabel en gezond willen leven. Dit vraagt veel van de kwaliteit van bouwen. Om duurzame, energiezuinige en comfortabele gebouwen te realiseren is het noodzakelijk om de gebouwschil goed te isoleren. Daar past een duurzaam isolatie-aanbod bij.


Isover glaswol

Isover SystemrollIsover glaswol is een vertrouwd isolatiemateriaal. Het is een van de meest effectieve en duurzame isolatiematerialen op de markt. De uitzonderlijke thermische eigenschappen helpen energie te besparen en daardoor de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Door de open, elastische structuur is glaswol zeer goed in het dempen van geluid. Isover glaswol is bovendien onbrandbaar en draagt bij aan brandveilig bouwen.

Een duurzame keuze
Isover glaswol is ook een duurzame keuze. Het bestaat tot 70% uit gerecycled glas, zowel afkomstig van vlakglas - zoals ramen - als van glas uit de glasbak. Bovendien is het na gebruik weer te recyclen tot nieuwe glaswol. Het is dus een duurzaam materiaal bij uitstek. Wilt u hier meer over weten? Hier leest u meer over verduurzamen en circulair bouwen met Isover.

Speciaal voor de houtskeletbouw hebben wij diverse soorten Isover Systemroll in het assortiment.

Isover Systemroll:
• is qua maatvoering speciaal afgestemd op maten uit de prefab houtbouw;
• heeft uitstekende thermische en akoestische eigenschappen;
• is stevig en flexibel en eenvoudig aan te brengen;
• is gemaakt met een natuurlijke binder en voelt daarom comfortabel aan (Friendly glass wool)

Bent u geïnteresseerd in het toepassen van de Friendly glass wool isolatiematerialen in uw houtskeletbouwelementen? Neem dan contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

 

Isover ULTIMATE™

Isover ULTIMATESoms zijn de brandveiligheidseisen nét iets hoger. Speciaal hiervoor hebben we Isover ULTIMATE™ isolatie in ons assortiment, een nieuwe generatie lichtgewicht steenwol.

Uniek aan dit materiaal is dat het net zo flexibel en licht in gewicht is als Isover glaswol. Het is tot wel 50% lichter in gewicht in vergelijking met traditionele steenwoloplossingen en gemakkelijk te verwerken. Daarnaast is Isover ULTIMATE™ bestand tegen extra hoge temperaturen (smeltpunt > 1000 °C) en heeft daardoor uitstekende brandwerende eigenschappen. 

Bent u geïnteresseerd in het toepassen van Isover ULTIMATE™ isolatiedekens in uw houtskeletbouwelementen? Neem dan contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.
 

Isover Isonat

Isover Isonat Flex 55Isover Isonat is nieuw in ons assortiment en is een bio-based isolatiemateriaal op basis van houtvezels. De grondstoffen zijn dus hernieuwbaar. Zo kan Isonat bijdragen aan het behalen van uw duurzaamheidsdoelen.

Isonat Flex 55:
• is speciaal ontwikkeld voor de prefab houtskeletbouw;
• is gemaakt van duurzaam gewonnen resthoutsnippers;
• heeft goede geluidsisolerende en thermische eigenschappen;
• is voorzien van een comfortvlies;
• heeft een lambdawaarde van 0,036 en een brandklasse F.

Bent u geïnteresseerd in het toepassen van dit bio-based isolatiemateriaal in uw houtskeletbouwelementen? Neem dan contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Uw contactpersoon