AIRTIGHT SOLUTIONS

Luchtdichte oplossingen tegen energieverlies en vochtproblemen

Luchtdichte oplossingen beschermen tegen energieverlies en vochtproblemen. Een goede luchtdichting voorkomt vochtproblemen, bespaart energie, draagt bij aan geluidwering, verbetert wooncomfort en heeft een positief effect op de gezondheid. Daarom bieden wij producten voor een optimale luchtdichting.

Belangrijkste voordelen AIRTIGHT SOLUTIONS

• Voorkomt vochtproblemen
• Bespaart energie
• Draagt bij aan geluidwering
• Verbetert het wooncomfort
• Heeft een positief effect op de gezondheid
 

Lagere energiebehoefte door luchtdicht bouwen

3d's toepassing luchtdichtheidsbanden

Door de steeds verdere aanscherpingen aan de energieprestaties van onze gebouwen wordt luchtdicht bouwen steeds belangrijker. Energiezuinig bouwen heeft onder meer te maken met thermische isolatie en goede ventilatie. Maar die goede, gecontroleerde ventilatie is alleen mogelijk als er luchtdicht is gebouwd. Ongecontroleerde luchtstromen (infiltratie en exfiltratie) via luchtlekken in de gebouwschil veroorzaken energieverliezen en moeten we dus voorkomen. Met de BENG-regelgeving wint luchtdicht bouwen nog meer aan populariteit.


Assortiment voor optimale luchtdichting

Bij geprefabriceerde houtskeletbouwelementen is het nodig om voorzieningen te treffen om de juiste luchtdichting te realiseren. Dit marktsegment leent zich ook perfect om fabrieksmatig deze voorzieningen al aan te brengen.

Voor luchtdichting in de prefab houtbouw hebben we daarom drie verschillende luchtdichtheidsbanden aan het Vario®-assortiment voor luchtdichting toegevoegd.


VARIO® AGP 200

Vario AGP 200Voor luchtdichting bij grote naden tussen ruwe en onregelmatige oppervlakken hebben we de biobased Vario® AGP 200 ontwikkeld. Dit luchtdichtingsband is zeer geschikt voor bijvoorbeeld de onderlinge aansluiting tussen geprefabriceerde gevel en/of dakelementen en de aansluiting van deze elementen op de bouwkundige bouwmuren en/of vloeren. 

Vario® AGP 200 is een zacht, semigeslotencellig, biobased polyurethaanschuim. Aan een zijde voorzien van een gewapende kleeflaag met schutfolie en aan de andere zijde van een speciale toplaag met zeer lage wrijvingsweerstand.
 

Uniek aan Vario® AGP 200:

• biobased, dus zeer duurzaam
• speciale toplaag met zeer lage wrijvingsweerstand, waardoor elementen tijdens montage nog langs elkaar kunnen bewegen
• de gewapende kleeflaag zorgt ervoor dat het goed op zijn plek blijft zitten
 


VARIO® PVC 2521 M

Vario PVC 2521 MVoor stof, lucht- en geluidafdichting bij vlakke en evenwijdige oppervlakken is Vario® PVC 2521 M zeer geschikt. Dit luchtdichtingsband kan in de prefab houtbouw bijvoorbeeld worden toegepast om de naad tussen de stuikregel en de muurplaat af te dichten.

Vario® PVC 2521 M is een zacht, semigeslotencellig PVC schuimband. Aan een zijde voorzien van een acryl lijmlaag en aan de andere zijde van een Mylar® glijlaag (PET-folie).
 


VARIO® PVC 2521

Vario PVC 2521Voor stof, lucht- en geluidafdichting bij vlakke en evenwijdige oppervlakken is Vario® PVC 2521 zeer geschikt.Dit luchtdichtingsband kan in de prefab houtbouw bijvoorbeeld worden toegepast voor het afdichten van de nok in een prefab scharnierkap.

Vario® PVC 2521 is een zacht, semigeslotencellig PVC schuimband. Aan een zijde voorzien van acryl lijmlaag met papieren schutfolie.
 


Vochtregulerende klimaatfolie

Vario KM Duplex UV klimaatfolieDe vochtregulerende Isover Vario® KM Duplex UV klimaatfolie is speciaal ontwikkeld voor luchtdichting en vochtbescherming van lichte en massieve bouwcomponenten.

De moleculaire structuur van dit dampscherm past zich aan de luchtvochtigheid van de seizoenen aan. Zo zijn houten dak- en wandconstructies niet alleen luchtdicht afgewerkt, maar ook permanent beschermd tegen vochtproblemen.

Uw contactpersoon