Saint-Gobain CONNECT

Saint-Gobain CONNECT

Saint-Gobain CONNECT

Logo CONNECT

Integraal beslismodel voor renovatie & transformatie

Om complexe renovatie- of transformatieprojecten te vereenvoudigen en inzichtelijk te maken, hebben wij samen met OMRT het integraal beslismodel CONNECT ontwikkeld. Een uniek hulpmiddel op basis van geavanceerde, parametrische technologie van OMRT en de kennis en ervaring uit de bouw- en maakindustrie van Saint-Gobain.

Het interactieve CONNECT is onderdeel van onze integrale aanpak voor Beter Wonen en gebaseerd op uitgebreid onderzoek samen met de Woonbond en gerenommeerde adviesbureaus, zoals ARCADIS, DWA en W/E adviseurs. Deze kennis is binnen CONNECT direct toepasbaar op uw project.

Ontdek in onderstaande video hoe CONNECT u helpt om betere woningen te realiseren in de praktijk.

Bekijk de video over CONNECT

De voordelen van parametrisch ontwerpen met CONNECT

Direct inzicht
U krijgt direct inzicht in de integrale effecten van de voorgestelde maatregelen op bewonerswelzijn, energiezuinigheid, circulariteit en kosten.

Efficiënt proces
Het beslis- en ontwerpproces verloopt veel efficiënter. Alle praktijkkennis, data en berekeningen zijn samengebracht in één integraal model. De interactieve 3D interface maakt het eenvoudiger om de uitgangspunten en (verwachte) resultaten binnen het bouwteam af te stemmen. Zo bespaart u tijd, kosten en voorkomt u onnodige fouten.

Advies
Binnen 3 weken heeft u een uitgewerkt, integraal advies.

Betere woningen
De aanpak levert een hogere kwaliteit woning op die aansluit op de wensen en het gedrag van de bewoners. Voor u betekent dit minder risico op klachten of herstelkosten achteraf.

Wilt u meer weten?

Download dan de brochure over Saint-Gobain CONNECT.

Brochure CONNECT

 

Parametrisch ontwerpen: hoe werkt het?

CONNECT bevat een grote hoeveelheid omgevingsdata, verschillende gebouwanalyses en modulaire verbeterpakketten. Hiervoor gebruiken we uitsluitend genormeerde analysemethodieken en betrouwbare bronnen. Zo kunnen we samen met u verbeterscenario’s samenstellen en honderden varianten doorrekenen, rekening houdend met uw ambities en uitgangspunten. Door de uitkomsten te filteren aan de hand van de prestatie-indicatoren, komen we tot het gewenste resultaat. Zo maakt parametrisch ontwerpen een integrale projectaanpak in de praktijk mogelijk.

Voor welke type projecten is CONNECT geschikt?

CONNECT kan gebruikt worden voor complexe renovatie- en transformatieprojecten met hoge ambities op welzijn en duurzaamheid of een integrale verduurzamingsstudie binnen vastgoedportefeuilles. In principe kunnen alle gebouwtypologieën worden ingeladen. Van grondgebonden woningen en galerij- of portieketageflats tot grote transformatieprojecten van bijvoorbeeld een kantoor naar woningen.

CONNECT kan vanaf de initiatieffase tot en met de oplevering worden ingezet. We adviseren om CONNECT zo vroeg mogelijk in het proces te gebruiken, zodat u vooraf inzicht heeft in alle mogelijke oplossingen en de integrale effecten van de voorgestelde maatregelen.

Meer weten over CONNECT?

Bent u investeerder, gebouweigenaar, assetmanger, bouwer of vastgoedonderhoudsbedrijf met hoge welzijns- en duurzaamheidsambities voor uw projecten? En bent u ook gemotiveerd om het ontwerp- en bouwproces efficiënter en op een slimme manier aan te pakken? Dan is CONNECT een betrouwbare en efficiënte oplossing voor u. Neem voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden van CONNECT contact  op met  Marloes Meer.

Uw contactpersoon

De kracht van samenwerking

Om duurzame vastgoedambities mogelijk te maken in een snel veranderende wereld is samenwerking en kennis delen van groot belang. Het integraal beslismodel CONNECT is het resultaat van OMRT’s geavanceerde parametrische technologie en Saint-Gobains kennis en ervaring uit de bouw- en maakindustrie.

Logo OMRT

 

OVER OMRT

OMRT zet de kracht van parametrisch ontwerp in om de transitie naar een geoptimaliseerde bouwomgeving te versnellen. De technologie maak het mogelijk om in recordtijd duizenden ontwerpiteraties te genereren en zo het optimale ontwerp te kiezen, zonder verrassingen achteraf. Parametrisch ontwerp maakt het ontwerpproces binnen vastgoedontwikkeling slimmer, duurzamer en efficiënter en zorgt uiteindelijk voor het behalen van meer rendement en een sterkere businesscase.

Logo Saint-Gobain

 

OVER SAINT-GOBAIN

Bij Integral Project Solutions bundelen we de krachten van de Saint-Gobain bedrijven Building Glass, Isover, Gyproc, Weber Beamix, Ecophon, Saint-Gobain Solutions, Strikolith, Solar Gard en Vetrotech. Zo heeft u één aanspreekpunt. Onze adviseurs denken van concept tot realisatie met u mee. U kunt zich laten informeren over de laatste innovaties en technische oplossingen. Of u laten adviseren op bouwfysisch vlak, materiaalspecificaties en detaillering. Slimme kennisdeling dus.