Duurzaamheid

Visual duurzaamheid

Onze zorg voor duurzaamheid

We staan we voor een grote uitdaging: klimaatverandering. Hoe houden we de wereld leefbaar voor onze kinderen, kleinkinderen en verdere generaties? De gebouwde omgeving kan daar een grote bijdrage aan leveren. De gebouwde omgeving is namelijk voor 38% verantwoordelijk voor de gehele Nederlandse CO2-uitstoot. Het energieverbruik van gebouwen neemt 27% voor zijn rekening en materialen en (bouw)processen zijn goed voor 11%. Voor de ontwikkeling van onze oplossingen met een zo laag mogelijke (CO2)impact houden we met beide rekening.

Optimale balans tussen energie en materialen

Hoe werken wij aan duurzaamheid?

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van onze oplossingen voor een duurzame gebouwde omgeving.
 

Met onze INTEGRAL PROJECT SOLUTIONS pakken we complexe projecten integraal aan. Zo heeft u vooraf inzicht in alle mogelijke oplossingen en in de effecten die de voorgestelde maatregelen hebben op energiezuinigheid en circulariteit, maar ook op welzijn en kosten. Door te sturen op integrale prestaties én te kijken naar het daadwerkelijke gedrag van gebruikers in energiezuinige gebouwen zijn écht duurzame gebouwen mogelijk.

Met onze systemen ENERGYFACADE CIGS en ENERGYFACADE SI CUSTOM kunnen zonnepanelen als energieopwekker in de gevel op een esthetische wijze geïntegreerd worden in het ontwerp (BIPV). Ook op de gevel wekken zonnepanelen namelijk de nodige energie op. En omdat de gevel vaak veel meer ruimte biedt dan het dak, is het zonde om de gevel niet in te zetten als energiebron. 

In Nederland zijn nog miljoenen woningen onvoldoende geïsoleerd. In een niet-geïsoleerd huis verdwijnt ruim 20% van de warmte via de gevel. Een belangrijke stap naar een energiezuinigere woning is dan ook het isoleren van de gevel. Speciaal daarvoor hebben we INSULSAFE CAVITY ontwikkeld. Met deze glaswolvlokken kunnen niet-geïsoleerde spouwmuren snel en veilig na worden geïsoleerd.

Afval moet dé nieuwe grondstof worden. We gooien het niet weg, maar gebruiken het opnieuw. Voor onze off-site klanten hebben we daarom slimme recycletrajecten opgezet voor zowel Isover glaswol als Gyproc gipsvezelplaten. Via deze CIRCULAIRE PROCESSEN werken we samen met onze partners aan het verduurzamen van gebouwen en het reduceren van afval.

Saint-Gobain heeft zich gecommitteerd aan de CO2-doelstellingen uit het Parijs-akkoord om zo de verdere opwarming van de aarde te voorkomen. In 2050 zal Saint-Gobain geheel CO2-neutraal opereren. Dit betekent dat alle Saint-Gobain bedrijven wereldwijd vóór het jaar 2050 niet méér CO2 uitstoten dan dat we verbruiken. Ook als Saint-Gobain Solutions kijken we kritisch naar de stappen die we zelf kunnen en moeten zetten.

Wat wij u nog meer beloven

Vrouw relaxt op bank

WELZIJN

Onze oplossingen bieden bewoners en gebruikers van gebouwen duurzaam comfort.

Tandwielen

EFFICIENCY

Samen met onze partners komen wij tot een optimaal en (kosten)efficiënt bouwproces.