BEPLATING

Beplating voor de off-site (prefab) industrie

Speciaal voor off-site hebben we twee typen beplating ontwikkeld. De gipsvezelplaat Gyproc Rigidur®-H is zeer geschikt voor meer constructieve belasting en de vezelversterkte Gyproc DuraGyp® Prefab gipsplaat is door de hogere massa stootvaster met betere brandwerende en akoestische eigenschappen.

Belangrijkste voordelen Gyproc BEPLATING

• Stootvaste afwerking
• Akoestische isolatie vermindert geluidsoverlast
• Draagt bij aan brandveilige gebouwen
• Vochtbestendig
 

Prefab wanden met optimale prestaties

Beplating voor OFF-SITE

Beplating voor prefab houtskeletbouw en staalframe elementen moeten aan hoge eisen voldoen. Ze moeten stootvast, brandveilig, geluidsisolerend en vochtbestendig zijn. Soms moeten de platen een constructieve belasting op kunnen vangen en soms moeten de platen extra stootvast zijn. Speciaal voor de prefab markt hebben we twee soorten beplating in het assortiment.

Gyproc Rigidur®-H

Gyproc Rigidur-H® is een gipsvezelplaat bestaande uit drie homogene lagen van gips vermengd met cellulosevezels en is voorzien van volle kanten (VK).

Toepassing
Gyproc Rigidur-H De Rigidur-H® gipsvezelplaten zijn geschikt voor het maken van stoot- en krasvaste, brandwerende en/of vochtbestendige wanden voor prefab houtskeletbouw en staalframe gevelelementen en scheidingswanden. Door de hoge schrankweerstand kan de plaat ook een constructieve belasting opvangen. Door de structuur hebben de platen van nature een hoge brandwerendheid en geluidsisolatie.

Voordelen Gyproc Rigidur-H®:
• zeer stootvast
• glad en krasvast oppervlak
• hoge schrankweerstand
• goede geluidsisolerende en brandwerende eigenschappen


Gyproc DuraGyp® Prefab

Gyproc DuraGyp® Prefab is een verzelversterkte gipskartonplaat bestaande uit een kern van gips en een ommanteling van gerecycled premium wit karton. De platen hebben een hogere massa wat zorgt voor een verbeterde stootvastheid. In de kern van de plaat zijn glasvezels en siliconen toegevoegd voor optimale brandwerende en vochtbestendige eigenschappen. De platen zijn verkrijgbaar met kantvorm AK (Afgeschuinde Kant) en VK (Volle Kant).

Toepassing
Gyproc DuraGyp prefab De Gyproc DuraGyp® Prefab gipskartonplaten zijn speciaal ontwikkeld voor prefab houtskeletbouw en staalframe gevelelementen en scheidingswanden. Door de toevoeging van vezels hebben de platen een hogere massa dan standaard gipskartonplaten. Daardoor zijn de platen stootvaster en bieden ze betere brandwerende en akoestische prestaties.

Vanwege de hoge stootvastheid en vochtbestendigheid zijn de platen veelzijdig toepasbaar, ook in badkamers. Gyproc DuraGyp® Prefab is dan ook een allround plaat voor uw project. 

Voordelen Gyproc DuraGyp® Prefab:
• extra stootvast
• goede geluidsisolerende en brandwerende eigenschappen;
• geïmpregneerd voor vertraagde wateropname
• witte toplaag voor een snellere afwerking
• Cradle to Cradle Certified® Bronze 


Bent u geïnteresseerd in het toepassen van deze speciaal voor de prefab markt ontwikkelde beplatingsmaterialen? Neem dan contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.


Maatwerkservice

Gesorteerde pallet met platenMet onze maatwerkservice kunnen wij de Rigidur®-H en de DuraGyp® Prefab platen ook exact op maat bij u aanleveren. Zo kunt u sneller, efficiënter en veiliger werken en voorkomt u afval bij u in de werkplaats. We kunnen de platen ook naar wens gesorteerd bij u aanleveren, waardoor u projecten nog sneller kunt afronden.

Wilt u hier meer over weten? Kijk dan bij onze oplossing AFBOUWPAKKETTEN® of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Uw contactpersoon