Integrale aanpak voor renovatie & transformatie

Voor gezondere en toekomstbestendigere woningen

Onze integrale aanpak zorgt voor gezonde en duurzame woningen. In deze aanpak staat het welzijn van bewoners centraal als ook duurzaamheid en efficiëntie. Door deze inzichten te koppelen aan een integraal beslismodel bouwen we betere woningen in de praktijk.

Belangrijkste voordelen van een INTEGRALE AANPAK RENOVATIE & TRANSFORMATIE

• Betere prestaties op het gebied van welzijn van de bewoners: een goede basis voor een gelukkig en gezond leven
• Écht duurzame woningen, met een lager energieverbruik en minder milieu-impact
• Financiële efficiëntie en lagere Total Cost of Ownership (TCO)
• Toekomstbestendig
• Integraal projectadvies 


Zet de bewoner centraal voor écht gezonde en duurzame woningen in de praktijk

Bewoners centraal

We staan voor de complexe opgave om het bestaande vastgoed in Nederland te verbeteren. Woningen moeten energiezuiniger én gezonder worden gemaakt. Tegelijkertijd moeten woningen betaalbaar blijven. Maar hoe gaan we dit met elkaar realiseren? Momenteel is de aanpak te gefragmenteerd en ligt de focus te veel op energiebesparing alleen, terwijl Beter Wonen draait om mensen! De bewoner bepaalt uiteindelijk het succes van de renovatie. 

Onderzoek naar Beter Wonen in Nederland

Hoe kan het beter? Om dit uit te zoeken zijn wij binnen Saint-Gobain Projects een onderzoek gestart samen met specialisten van Arcadis, DWA, W/E adviseurs, Making Space en de Woonbond. Het duidelijke doel daarbij was om de behoeften van alle belanghebbenden te integreren bij de verbeteringreep. 

Het resultaat is een integrale aanpak waarmee u overzicht en grip houdt op het renovatie- en transformatieproces. Het speciaal ontworpen Integraal Prestatie Dashboard en de daaraan gekoppelde modulaire aanpak maakt een project inzichtelijk voor alle betrokken partijen. Zo bereiken we het gewenste eindresultaat: een gezonde, duurzame en (financieel) efficiënte woning voor de komende 15, 30 of zelfs 50 jaar.

3d woningen

 

CONNECT: integraal beslismodel  voor renovatie en transformatie

Logo CONNECTOm complexe renovatie- of transformatieprojecten te vereenvoudigen en inzichtelijk te maken, hebben wij samen met OMRT het integraal beslismodel Saint-Gobain CONNECT ontwikkeld. Een uniek hulpmiddel op basis van OMRT’s geavanceerde, parametrische technologie en Saint-Gobains kennis en ervaring uit de bouw- en maakindustrie. Het interactieve CONNECT is onderdeel van onze integrale aanpak voor Beter Wonen en deze  kennis is binnen CONNECT direct toepasbaar op uw project. Lees hier meer over CONNECT.

Download het whitepaper over Beter Wonen in Nederland

 

Whitepaper Beter WonenOver het onderzoek, de integrale aanpak en oplossingen voor Beter Wonen kunt u lezen in ons 84 pagina’s tellend whitepaper. Een uniek document voor iedereen die zich bezighoudt met renovatie en transformatie van bestaand vastgoed. U kunt het hier aanvragen of downloaden.

 

Eén aanspreekpunt

Wilt u in een vroeg stadium om tafel? Om samen te zoeken naar de meest efficiënte oplossing voor uw renovatie- of transformatieproject? Of wilt u een vrijblijvend gesprek over de mogelijke oplossingen die Saint-Gobain u kan bieden? Neem dan contact op met Marloes Meer.

 

Welke invloed hebben onze zintuigen op ons welzijn?

Uw contactpersoon

Samenwerkende Saint-Gobain bedrijven

Description

Kennis delen en samenwerken.