CLADIWALL

Prefab gevelelement op basis van binnendozen

CLADIWALL is een prefab gevelelement voor het thermisch, akoestisch en brandveilig isoleren van metalen hallen, zowel voor nieuwbouw als renovatie. CLADIWALL heeft een aanzienlijk kortere bouwtijd dan traditionele binnendoossystemen en is leverbaar met zowel dichte als geperforeerde binnendozen.

Belangrijkste voordelen CLADIWALL

• Hoge bouwsnelheid
• Extra hoge isolatiewaarden mogelijk: Rc ≥ 4,7 tot wel 6,0 m2.K/W
• Akoestisch binnencomfort met geperforeerde binnendozen
• Optimale luchtdichtheid, ook in combinatie met geperforeerde binnendozen
• Brandveilig
• Direct wind- en waterdicht
• Grote ontwerpvrijheid
 

Geprefabriceerd gevelsysteem met alle voordelen van binnendoosconstructies

Sporthal opgebouwd uit CLADIWALL prefab gevelelementen

Vindt u comfort, brandveiligheid en ontwerpvrijheid belangrijk bij metalen hallen en gebouwen? Dan kiest u waarschijnlijk voor een ontwerp met metalen binnendozen. Maar vindt uw opdrachtgever de opbouwtijd van een binnendoossysteem te lang? Met CLADIWALL behoort dit tot het verleden. Met dit prefab gevelsysteem verkort u de bouwtijd aanzienlijk. Bovendien is de gevel tijdens de bouw veel minder gevoelig voor weersinvloeden.

Waarom kiezen voor CLADIWALL?

Hoge bouwsnelheid
CLADIWALL heeft een korte bouwtijd. Het gebouw is ook direct wind- en waterdicht, waardoor u na de montage direct met de werkzaamheden aan de binnenzijde van het gebouw kan beginnen.

Goede isolatiewaarde
Energiezuinig bouwen? Met CLADIWALL kunnen we zelfs tot een Rc-waarde van ≥ 6,0 m2.K/ W standaard voor u uitvoeren. 

Akoestisch comfort
Zijn een hoge geluidabsorptie en een zeer korte nagalmtijd belangrijk voor uw project (denk aan sport- of productiehallen)? Dan kunnen we CLADIWALL leveren met geperforeerde binnendozen. 

Brandveilig
CLADIWALL is hoofdzakelijk opgebouwd uit onbrandbare materialen. Dit zorgt voor een uitstekende brandveiligheid.

Optimale luchtdichtheid
Doordat we de elementen onder geconditioneerde omstandigheden vervaardigen, kunnen we een luchtdichte constructie waarborgen.

Ontwerpvrijheid
Met CLADIWALL heeft u een grote ontwerpvrijheid. Op de prefab aangebrachte omegaprofielen kunt u namelijk een grote diversiteit aan gevelbekleding aanbrengen en krijgt uw gebouw een unieke uitstraling. Het is ook mogelijk om er zonnepanelen op aan te brengen, waardoor het gebouw extra duurzaam wordt.

Duurzaamheid
Het CLADIWALL systeem is volledig circulair. Het is opgebouwd uit recyclebare materialen en is volledig demontabel.


Bekijk onderstaande video en ontdek alle voordelen van CLADIWALL.


Geperforeerde binnendozen voor akoestisch comfort

Soms is het extra belangrijk om bij het ontwerp aandacht te besteden aan akoestisch comfort. Denk bijvoorbeeld aan sporthallen. Een hoge geluidsabsorptie is dan belangrijk om zo de nagalmtijd te beperken. In dit geval kunnen we CLADIWALL leveren met geperforeerde binnendozen. In combinatie met de geluidsabsorberende glaswolisolatie zorgt CLADIWALL voor optimaal akoestisch comfort voor de gebruikers van het gebouw.

Wilt u zelf ervaren hoe veel prettiger dit klinkt? Klik dan op onderstaande video, zet uw geluid aan en ervaar het zelf!


Luchtdicht bouwen? Maak zelf uw lekverliesberekening

Laptop met luchtdichtheidstoolWilt u de luchtdichtheid bepalen van uw project met geperforeerde binnendozen? Dat kan met onze nieuwe, online calculator.Hiermee berekent u eenvoudig de luchtdichtheid voor zowel Nederland (qv;10-waarde of q50-waarde) als België  (v50-waarde).

De calculator neemt niet alleen het lekverlies mee door de perforatie, maar ook door de horizontale naden en de verticale aansluiting met de staalkolom. 

Daarnaast maakt de tool een inschatting voor de overige gebouwdelen, waardoor u in één oogopslag de geschikte oplossingen ziet voor de vereiste luchtdichtheid. En u kan direct een pdf genereren van de gekozen oplossing. Wel zo makkelijk!

>> Start hier de lekverliesberekening


Technische gegevens CLADIWALL

3D CLADIWALL

 

1) Constructie: (geperforeerde) binnendozen
 

2) PE-folie (bij geperforeerde binnendozen)
 

3) Isover Isolatie (glaswol of ULTIMATE™)
 

4) Afstandhoudende schroef / clip
 

5) Waterkerende, dampopen folie
 

6) Omegaprofielen

 

 

 

 

 

 

Specificaties & prestaties

Dikte excl. omegaprofielen 220 / 320 mm
Thermische eigenschappen (Rc-waarde) 4,7 / 6,0 m2.K/W
Geluidsisolatie (Rw) 50 dB
Geluidsabsorptie (Aw) 0,75
Luchtdoorlatendheid (NEN-EN 12207) Klasse 4
Waterdichtheid (NEN-EN 12154) Klasse R7
Brandwerendheid

EI30 / EW30


Bestekteksten
CLADIWALL


Engineering elementen in BIMProjectadvies op maat

Ieder project is uniek. Daarom bepalen we voor ieder project samen met de aannemer en/of ontwerper de afmetingen en meest optimale indeling van de elementen en denken we mee over de detaillering van de bouwkundige aansluitingen. Onze engineers ontwerpen samen met u de CLADIWALL-elementen voor uw project en vervolgens leveren we de elementen exact op maat op het werk. Tijdens de bouwfase geven we een instructie voor de juiste verwerking van het systeem. Samen bouwen we aan de mooiste projecten.

 

Uw contactpersonen