INSULSAFE CAVITY

Inblaaswol voor het na-isoleren van spouwmuren

INSULSAFE CAVITY bestaat uit glaswolvlokken die speciaal zijn ontwikkeld om bestaande, niet-geïsoleerde spouwmuren snel en veilig na te isoleren. De glaswolvlokken worden eenvoudig via kleine gaten in de metselvoegen van de buitenmuur met speciale apparatuur de lege spouw in geblazen.

Belangrijkste voordelen INSULSAFE CAVITY

• Hoge energiebesparing door goede isolatiewaarde (lambda 0,034 W/m.K)
• Snelle verwerking; binnen 1 dag geïsoleerd door gecertificeerde verwerkers
• Geen overlast voor bewoners, omdat de isolatie via de buitenzijde wordt aangebracht
• Er is geen bouwvergunning nodig
• Het uiterlijk van de woning verandert niet, doordat er niet in de stenen geboord hoeft te worden
• Veilig na-isoleren; INSULSAFE CAVITY is blijvend waterafstotend en zakt niet in
• Milieuvriendelijke isolatie; INSULSAFE CAVITY bestaat uit gerecyclede grondstoffen
• Zeer rendabel; de investering verdient zich vaak al tussen de 3 en 5 jaar terug
 

Inblazen van spouwmuren

Inblazen spouwmuur

In een niet-geïsoleerd huis verdwijnt ruim 20% van de warmte via de gevel. Een belangrijke stap naar een energiezuinigere woning is dan ook het isoleren van de gevel. 

Losse glaswolvlokkenINSULSAFE CAVITY bestaat uit glaswolvlokken die speciaal zijn ontwikkeld om bestaande, niet-geïsoleerde spouwmuren snel en veilig na te isoleren. De glaswolvlokken worden eenvoudig via de metselvoegen van de buitenmuur de lege spouw in geblazen. INSULSAFE CAVITY heeft een zeer goede isolatiewaarde, waardoor de bewoner flink kan besparen op de energierekening. Bovendien voelt het huis zonder koude muren comfortabeler aan en vermindert een geïsoleerde gevel geluidshinder. De ingreep zelf is zeer eenvoudig en veroorzaakt weinig overlast. Daarnaast is na-isolatie van de spouwmuur één van de meest rendabele energiebesparende maatregelen. Door de lage investering ligt de terugverdientijd op minder dan 5 jaar.


Gezond werken en wonen

Logo EucebINSULSAFE CAVITY voldoet aan de Europese richtlijnen 97/69/EC waaruit blijkt dat minerale wol veilig is in productie en gebruik (EUCEB-gecertificeerd).
 

Logo EurofinsINSULSAFE CAVITY is door Eurofins gecertificeerd met het Eurofins Gold label. Dit is het hoogste niveau, wat betekent dat het bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.

 

Kwaliteit gegarandeerd

INSULSAFE CAVITY wordt in de Nederlandse productielocatie van Saint-Gobain Isover geproduceerd en is gecertificeerd door Insula Certificatie (Attestnummer 2115-A04) en SKG-IKOB Certificatie (KOMO-attest SKGIKOB.012924.02.NL). Deze attesten verklaren dat INSULSAFE CAVITY aan de relevante technische eisen voldoet, zoals de isolatiewaarde, brandveiligheid en de prestaties wanneer aangebracht in de spouwmuur. Daarnaast is INSULSAFE CAVITY CE-gemarkeerd en is opgenomen in de BCRG databank. INSULSAFE CAVITY dient door gecertificeerde na-isolatiebedrijven te worden verwerkt.
 

Technische gegevens INSULSAFE CAVITY

3D inblazen spouwmuurOpbouw:

1. Binnenspouwblad

2. Spouwmuurisolatie INSULSAFE CAVITY

3. Buitenspouwblad


 

 

 

Thermische prestaties:

Rc-waarde in m2.K/W* Spouwruimte in mm
1,3 40
1,5 50
1,8 60
2,0 70
2,2 80
2,5 90
2,7 100

* * De aangegeven Rc-waarden zijn gebaseerd op een forfaitaire gevelconstructie (Rad = 0,36 m2.K/W) volgens formule I.2 van NTA 8800 in combinatie met een over de volledige breedte gevulde spouw (=isolatiedikte) met Isover Insulsafe Cavity. Conform richtlijnen van BCRG (§ 3.2.2) zijn hierbij 5 verzinkt stalen spouwankers (λ=50 W/(mK)) met diameter 5 mm in rekening gebracht. Conform het bouwbesluit zijn de Rc-waarden op 1 decimaal afgerond. 

Brandveiligheid:
INSULSAFE CAVITY is onbrandbaar (A1 volgens EN 13501-1).

Waterafstotendheid:
Het tegengaan van regendoorslag is de belangrijkste functie van een spouwmuur. INSULSAFE CAVITY is waterafstotend, werkt niet capillair en is niet hygroscopisch. Daarom is INSULSAFE CAVITY geschikt voor volledige spouwmuurvulling, met behoud van de regenwerende eigenschappen van de spouwmuur.

Bestekteksten:
INSULSAFE CAVITY

Gecertificeerde verwerkers

Het na-isoleren van spouwmuren met inblaaswol is een specialistische klus. Dit kan alleen worden uitgevoerd door gecertificeerde bedrijven. Bekijk hier de isolatiebedrijven die werken met INSULSAFE CAVITY.

 

Uw contactpersonen