ENERGYFACADE SI CUSTOM

BIPV gevelsysteem met ongekende ontwerpvrijheid

ENERGYFACADE SI CUSTOM is een esthetisch BIPV gevelsysteem met zonnepanelen op basis van monokristallijne technologie (SI). Het biedt volledige ontwerpvrijheid, oneindig veel kleurmogelijkheden en een ruime keuze in glasafwerking en kan in nagenoeg alle type gevelconstructies worden geïntegreerd.

Belangrijkste voordelen ENERGYFACADE SI CUSTOM

• Zonnepanelen op basis van geavanceerde, monokristallijne technologie
• In vrijwel iedere constructie te integreren, van traditionele in het werk opgebouwde gevels met een bouwkundig binnenblad tot volledig geprefabriceerde gevels.
• Geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.
• Brandveilig, brandklasse B-s2, d0 conform NEN-EN-13501-1.
• Oneindig veel kleurmogelijkheden
• Ruime keuze in glasafwerking (floatglass, figuurglas, gesatineerd glas)
• Grote vormvrijheid
• Integraal projectadvies en -ondersteuning van concept tot en met realisatie.

Optioneel: U kunt het systeem combineren met ons koudebrugvrije PHOENIXFACADE geveldraagsysteem inclusief het meest duurzame isolatiemateriaal (bron: NIBE).
 

ENERGYFACADE: De gevel die energie geeft

ENERGYFACADE SI CUSTOM

Sinds 1 januari 2021 is de nieuwe BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) regelgeving van kracht. Een belangrijke eis van deze regelgeving is BENG 3. Deze stelt dat het aandeel hernieuwbare energie van een woongebouw ten minste 40% moet zijn. Voor energieopwekking zijn zonnepanelen een doeltreffende oplossing. Echter kan dit, zeker bij hoogbouw, een behoorlijke uitdaging zijn. Het dakoppervlak is vaak te klein of voor andere doeleinden in gebruik. Dan zijn in de gevel geïntegreerde zonnepanelen (ook wel BIPV oftewel Building Integratic PhotoVoltaics genaamd) een logische oplossing. Op dat moment gaan de zonnepanelen wel mede het ontwerp van het gebouw bepalen.

Ongekende ontwerpvrijheid met ENERGYFACADE SI CUSTOM

Het ENERGYFACADE SI CUSTOM systeem biedt oneindige mogelijkheden om zonnepanelen op verantwoorde wijze in het ontwerp te integreren. Zo kunnen de zonnepanelen bijvoorbeeld worden toegepast in combinatie met ons frameloze ophangsysteem. Omdat de zonnepanelen projectspecifiek geproduceerd worden, heeft u een grote ontwerpvrijheid in vorm, glasafwerking, kleur en meer. Voor ieder project geldt dat we zowel qua ontwerp als detaillering graag met u meedenken over een projectspecifieke oplossing.

Vormvrijheid
Qua vorm is er veel mogelijk. Denk aan verschillende geometrische vormen, zoals rechthoeken, driehoeken en veelhoeken, met of zonder uitsnijdingen. Afmetingen kunnen variëren van 200 x 300 mm tot maximaal 2400 x 4150 mm, afhankelijk van de gekozen glasafwerking en ophangconstructie. Vanzelfsprekend adviseren wij u ook over de optimale cell-indeling van een zonnepaneel. Omdat wij in staat zijn om het type cell, de afmeting en de paneelindeling zo optimaal mogelijk af te stemmen op de paneelgeometrie, kunnen wij een zo hoog mogelijke output (Wattpiek – Wp) van het paneel garanderen die kan oplopen tot circa 220 Wp/m2.

Geometrische vormen ENERGYFACADE SI CUSTOM

Glasafwerkingen
U kunt kiezen uit verschillende type glas en glasafwerkingen, zoals floatglass, figuurglas of gesatineerd glas. Verschillende glasafwerkingen kunnen het paneel iedere gewenste uitstraling geven. Ze zorgen bovendien voor een hoge lichtdoorlaatbaarheid en minimale verblinding als gevolg van reflectie. Onderstaand vindt u enkele voorbeelden van glasafwerkingen.

Mountain lake

 

Frost

 

Fjord

 

Crystal

 

Glacier

 

Mountain Lake
Floatglass, zonder afwerking

Frost
Gesatineerd, volledig mat

Fjord
Figuurglas, fijne willekeurige structuur
Crystal
Figuurglas, fijne structuur met vast patroon
Glacier
Figuurglas, grove willekeurige structuur


Kleurmogelijkheden
Standaard kleurenwaaier ENERGYFACADE SI CUSTOM Wij beschikken over verschillende kleurtechnologieën, waardoor er een zeer ruime kleurkeuze is. Van donkere tot lichte tinten. Zelfs wittinten behoren tot de mogelijkheden. Hoge kleurintensiteiten (opaciteit) zorgen ervoor dat de celstructuur onzichtbaar is. Bij kleuren met een lage opaciteit zijn de cellen licht zichtbaar door de coating. U kunt er dus bewust voor kiezen om te laten zien dat het zonnepanelen zijn. Of juist niet. Naast onze standaard volvlak coatings is het ook mogelijk om patronen te realiseren. Een zonnepaneel kunt u zo altijd naar wens in het gevelontwerp integreren.

Door onze unieke kleurtechnologieën hebben kleuren een gering effect op het vermogen van het zonnepaneel. Afhankelijk van de kleur loopt het verlies in vermogen op tot maximaal 25% van de initiële output van een all-black paneel. De energieopwekking bij gebruik van kleuren kunnen wij per project voor u berekenen, gebaseerd op de werkelijke cell lay-out, glassamenstelling en kleur.

 

Inspiratiebrochure
Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden van zonnepanelen in gevels? En bent u op zoek naar nieuwe ideeën? Download dan onze nieuwe inspiratiebrochure met verhalen uit de praktijk.

Brochure ENERGYFACADE


De zekerheden van ENERGYFACADE SI CUSTOM

Bij gevels, zéker als het gevels met zonnepanelen betreft, zijn goede prestaties op het gebied van vermogen, constructieve veiligheid en brandveiligheid onmisbaar. Bij het ENERGYFACADE SI CUSTOM systeem zorgen wij voor alle gewenste bewijslast om deze prestaties te garanderen.

Met het ENERGYFACADE SI CUSTOM systeem kunt u rekenen op:
• in Europa geproduceerde zonnepanelen;
• energiezuinige productie: fabriek produceert volledig met hernieuwbare energie;
• hoge kwaliteitsgarantie door volledig geautomatiseerde productie;
• een hoge output tot wel 220 Wp/m2 door de verschillende cell-afmetingen en technologieën;
• brandklasse B-s2,d0 conform EN 13501-1, ook in combinatie met andere systemen, zoals ons geveldraag- en isolatiesysteem PHOENIXFACADE;
• een systeem dat opgenomen is in de BCRG database;
• integraal projectadvies en -ondersteuning van concept tot en met realisatie.
 

Technische gegevens ENERGYFACADE SI CUSTOM

Opbouw:

3d ENERGYFACADE SI CUSTOM

1) Bouwkundig binnenblad

 

PHOENIXFACADE VERTICAAL (optioneel):
2a) Isolatie: Isover Mupan Façade

2b) Koudebrugvrije consoles WDK Phoenix-V

2c) Verticale aluminium draagprofielen

 

ENERGYFACADE:

3 Frameloos ophangsysteem (optioneel)

4) Zonnepaneel SI CUSTOM

 

 

Onze partner voor de zonnepanelen:

Logo Megasol

Specificaties:

Technologie Monokristallijn (SI)
Output* ≤ 220 Wp/m2 (output afhankelijk van kleur en afmeting PV-paneel)
Formaat

Minimaal 200 x 300 mm en maximaal 2400 x 4150 mm

Ophangsysteem Optioneel
Dikte ophangsysteem incl. glas 60 mm (gebaseerd op 2 x 4 mm glasconfiguratie)
Gewicht Projectspecifiek
Kabellengte (-/+) Projectspecifiek
Connectortype Projectspecifiek

* Output is afhankelijk van kleur en afmeting zonnepaneel


Integraal projectadvies

Projectadvies ENERGYFACADEIeder project is uniek. Daarom denken onze adviseurs graag met u mee, vanaf concept tot en met realisatie. Zij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van gevels, zowel op theoretisch vlak als in de praktijk. Samen met u kijken zij naar de gewenste uitstraling van het gebouw en optimaliseren ze de geveldetaillering. Daarbij zorgen ze ervoor dat u aan de gewenste eisen voor brandveiligheid, energieopwekking en constructieve veiligheid voldoet. Ook bieden zij ondersteuning in de verschillende fasen van de bouw.

Heeft u interesse in de mogelijkheden van ENERGYFACADE voor uw project? Neem dan contact met ons op om samen met onze adviseurs uw gevelontwerp te bespreken.

 

Monokristallijne technologie (SI) zonnepanelen

De SI-cell zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die worden gemaakt van siliciumzand. Het silicium (SI) wordt onder een hoge temperatuur gesmolten en vervolgens afgekoeld, zodat het stolt en kristallen vormt. In monokristallijne panelen worden de kristallen tijdens dit proces allemaal in de zelfde richting gelegd, waardoor een uniforme celstructuur ontstaat. De foto-elektrische eigenschappen van silicium zorgen ervoor dat bij invallend licht elektrische stroom wordt aangemaakt.

De SI-cellen van het ENERGYFACADE SI CUSTOM systeem zijn in verschillende afmetingen beschikbaar. De cellen zijn bovendien opdeelbaar. Hierdoor is het nagenoeg altijd mogelijk om een optimale cell-indeling te realiseren voor alle paneelafmetingen en -vormen. 

De zonnepanelen van het ENERGYFACADE SI CUSTOM systeem hebben een zeer goede module-efficiëntie tot wel 23,2%, afhankelijk van de gekozen cell en module-efficiëntie. Dit is uniek in de markt.

Uw contactpersonen