ENERGYFACADE CIGS

Compleet, modulair BIPV gevelsysteem

ENERGYFACADE CIGS is een compleet, modulair BIPV gevelsysteem dat in nagenoeg alle type gevelconstructies kan worden geïntegreerd, zowel bij nieuwbouw als renovatie. De glas-glas zonnepanelen van het systeem maken gebruik van geavanceerde dunne-film technologie (CIGS).

Belangrijkste voordelen ENERGYFACADE CIGS

• Zonnepanelen op basis van geavanceerde dunnefilm technologie (CIGS).
• In vrijwel iedere constructie te integreren, van traditionele in het werk opgebouwde gevels met een bouwkundig binnenblad tot volledig geprefabriceerde gevels.
• Geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.
• Brandveilig, brandklasse B-s2, d0 conform EN 13501-1.
• Ontwerpvrijheid met frameloze panelen in statische en dynamische kleuren.
• Beste milieuklasse met lage schaduwkosten.
• Integraal projectadvies en -ondersteuning van concept tot en met realisatie.

Optioneel: U kunt het systeem combineren met ons koudebrugvrije PHOENIXFACADE geveldraagsysteem inclusief het meest duurzame isolatiemateriaal (bron: NIBE).
 

ENERGYFACADE: De gevel die energie geeft

ENERGYFACADE CIGS

Sinds 1 januari 2021 is de nieuwe BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) regelgeving van kracht. Een belangrijke eis van deze regelgeving is BENG 3. Deze stelt dat het aandeel hernieuwbare energie van een woongebouw ten minste 40% moet zijn. Voor energieopwekking zijn zonnepanelen een doeltreffende oplossing. Echter kan dit, zeker bij hoogbouw, een behoorlijke uitdaging zijn. Het dakoppervlak is vaak te klein of voor andere doeleinden in gebruik. Dan zijn in de gevel geïntegreerde zonnepanelen (ook wel BIPV oftewel Building Integratic PhotoVoltaics genaamd) een logische oplossing. Op dat moment gaan de zonnepanelen wel mede het ontwerp van het gebouw bepalen.

Ontwerpvrijheid met ENERGYFACADE CIGS

Frameloos designDe zonnepanelen van het ENERGYFACADE CIGS systeem bieden de mogelijkheid om zonnepanelen op verantwoorde wijze in het ontwerp te integreren. De panelen zijn frameloos en de CIGS-technologie zorgt ervoor dat de zonnecellen niet zichtbaar zijn. De zonnepanelen hebben een afmeting van 1587 x 664 mm. Voor specifieke aansluitingen zijn de panelen in te korten.

Wilt u met kleur een statement maken? Dat kan. De panelen zijn in vele kleuren beschikbaar met een vermogen van 125 tot 145 Wp per paneel. Door te kiezen voor een statische of juist dynamische kleur, geeft u de gevel de gewenste uitstraling. Statische panelen geven een gelijkmatig gevelbeeld en bij de dynamische kleuren verandert de kleurbeleving afhankelijk van de invalshoek van het licht en/of de kijkhoek. Dit geeft ENERGYFACADE CIGS een uniek, levendig karakter. 

Beschikbare statische kleuren:

Kleuren PV-panelen CIGS statisch

 

Beschikbare dynamische kleuren:

Kleuren PV-panelen CIGS dynamisch

 

Inspiratiebrochure
Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden van zonnepanelen in gevels? En bent u op zoek naar nieuwe ideeën? Download dan onze nieuwe inspiratiebrochure met verhalen uit de praktijk.

Brochure ENERGYFACADE


De zekerheden van ENERGYFACADE CIGS

Bij gevels, zéker als het gevels met zonnepanelen betreft, zijn goede prestaties op het gebied van vermogen, constructieve veiligheid en brandveiligheid onmisbaar. Bij het ENERGYFACADE CIGS systeem zorgen wij voor alle gewenste bewijslast om deze prestaties te garanderen.

Met het ENERGYFACADE CIGS systeem kunt u rekenen op:
• een hoge en gegarandeerde kwaliteit van de zonnepanelen;
• een betrouwbaar en efficiënt montagesysteem voor gegarandeerde constructieve veiligheid, ondersteund door een certificaat van KIWA;
• brandklasse B-s2, d0 conform EN 13501-1, ook in combinatie met onze andere systemen, zoals het koudebrugvrije geveldraag- en isolatiesysteem PHOENIXFACADE;
• uitstekende milieuklasse;
• lage schaduwkosten (MKI) conform de Milieudatabase;
• zonnepanelen volautomatisch geproduceerd in Europa;
• integraal projectadvies en -ondersteuning van concept tot en met realisatie.


Technische gegevens ENERGYFACADE CIGS

Opbouw:

3d ENERGYFACADE CIGS

1) Bouwkundig binnenblad

 

PHOENIXFACADE VERTICAAL (optioneel):
2a) Isolatie: Isover Mupan Façade

2b) Koudebrugvrije consoles WDK Phoenix-V

2c) Verticale aluminium draagprofielen

 

ENERGYFACADE:

3 Horizontale montageprofielen

4) Zonnepaneel SKALA

 

Onze partner voor de zonnepanelen:

Logo Avancis
 

Specificaties:

Technologie Dunnefilm (CIGS)
Output* 125 - 150 Wp
Formaat

1587 x 664 mm (minimaal 664 x 664 mm)

Ophangsysteem Frameloos, haaksysteem
Dikte ophangsysteem incl. glas 38 mm
Gewicht 17 kg
Kabellengte (-/+) 200 / 320 mm
Connectortype H4

* Output is afhankelijk van kleur en afmeting zonnepaneel

Bestekteksten:


Integraal projectadvies

Projectadvies ENERGYFACADEIeder project is uniek. Daarom denken onze adviseurs graag met u mee, vanaf concept tot en met realisatie. Zij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van gevels, zowel op theoretisch vlak als in de praktijk. Samen met u kijken zij naar de gewenste uitstraling van het gebouw en optimaliseren ze de geveldetaillering. Daarbij zorgen ze ervoor dat u aan de gewenste eisen voor brandveiligheid, energieopwekking en constructieve veiligheid voldoet. Ook bieden zij ondersteuning in de verschillende fasen van de bouw.

Heeft u interesse in de mogelijkheden van ENERGYFACADE voor uw project? Neem dan contact met ons op om samen met onze adviseurs uw gevelontwerp te bespreken.

 

 

Dunnefilm-technologie (CIGS) zonnepanelen

CIGS staat voor de bestanddelen koper (Cu), indium (In), gallium (Ga) en selenium (Se). Het belangrijkste kenmerk van de CIGS-technologie is de ongeveer 2 µm dunne halfgeleiderlaag (1 micrometer is een duizendste millimeter). Het wordt daarom ook wel dunnefilmtechnologie genoemd.

De dunne film draagt bij aan een laag materiaalgebruik en daarmee een lage milieu-impact van het zonnepaneel. Een ander voordeel is dat een dunne film zonnepaneel een relatief hoge opbrengst heeft bij weinig licht (5 tot 10% extra opbrengst). Daardoor is deze technologie zeer geschikt voor gevels, waar schaduw vaker een rol speelt dan op een dak.

Uw contactpersonen