CIRCULAIRE PROCESSEN

Circulair bouwen in de houtskeletbouw

Afval moet dé nieuwe grondstof worden. Daarom kijken we samen met onze off-site klanten naar de slimste recycletrajecten voor zowel Isover glaswol als Gyproc gipsvezelplaten. Zo werken we samen met onze partners aan het verduurzamen van gebouwen en het reduceren van afval.

Circulair bouwen in de houtskeletbouw

Glasscherven

Afval moet dé nieuwe grondstof worden. We gooien het niet weg, maar gebruiken het opnieuw. Maar hoe zorgen we ervoor dat het inzamelen zo efficiënt en makkelijk mogelijk gaat? Allereerst op de werkvloer, maar ook bij het ophalen en het recyclen zelf.

Samen met onze off-site klanten kijken we daarom naar de slimste recycletrajecten voor zowel Isover glaswol als Gyproc gipsvezelplaten. Zo werken we samen met onze partners aan het verduurzamen van gebouwen en het reduceren van afval.

Isover glaswol balenpersCirculaire glaswol van Isover

Wist u dat Isover glaswol een perfect materiaal is voor circulair bouwen? Voor de productie ervan maakt Isover voor een zeer groot deel gebruik van gerecycled glas. Glas is namelijk een uitstekende grondstof om te hergebruiken. Het kan keer op keer gebruikt worden zonder verlies van kwaliteit. We noemen dit dan ook circulaire glaswol. 

Onze oplossing bestaat uit een efficiënte balenpers die we op uw off-site productielocatie installeren. De geperste balen met snijresten van Isover glaswol worden vervolgens verpakt op pallets (450 kg) die daarna door onze logistieke service worden opgehaald. Door zo veel mogelijk snijresten in één keer retour te nemen, beperken we onze transportkilometers. 

Recyclen Gyproc gipsvezelplaten

Gyproc gipsplaten recycleboxOok Gyproc Rigidur®-H gipsvezelplaten zijn volledig recyclebaar en kunnen dus weer als grondstof gebruikt worden voor nieuwe gipsvezelplaten. 

Het werkt heel simpel. Wij leveren recycleboxen en tijdens uw productieproces worden de Rigidur®-H reststukken ingezameld in de deze recycleboxen. Hierin kunt u tot wel 2.000 kg materiaal verzamelen. Door twee boxen op elkaar te stapelen nemen de boxen minder ruimte in tijdens opslag en transport. De gevulde recycleboxen retourneren wij vervolgens aan de fabriek, waar het wordt gerecycled tot nieuw materiaal.

Doet u ook mee aan het verminderen van afval?

Ten opzichte van traditionele afvalverwerking bespaart u niet alleen in afvalkosten, maar draagt u samen met ons bij aan een duurzame en circulaire toekomst. Bent u geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. 

 

Uw contactpersoon