Hero Image
Campagnebeeld FUTUROWALL

Saint-Gobain Solutions introduceert FUTUROWALL

De nieuwe lichtgewicht prefab binnenwand


25 maart 2021
In Nederland willen we stevig doorbouwen. Echter kampt de gehele bouwkolom met steeds meer uitdagingen die hierop van invloed zijn. Om hierin te ondersteunen introduceert Saint-Gobain Solutions FUTUROWALL: een compleet lichtgewicht prefab binnenwandsysteem dat de voordelen van Metal Stud en prefab bouwen combineert en eenvoudig kan worden geïntegreerd in (prefab) een- en meergezins nieuwbouwwoningen. FUTUROWALL verhoogt de productiviteit en voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid en wooncomfort.

“De bouw heeft tegenwoordig te maken met behoorlijk wat uitdagingen: zaken als personeelstekort, wetgeving, verhoogde eisen met betrekking tot kwalitatief en duurzaam bouwen én toenemende logistieke uitdagingen. Allemaal zaken die van grote invloed zijn op de bedrijfsvoering”, vertelt Frank te Poel, CEO van Saint-Gobain Solutions. “Daarom ontwikkelden wij FUTUROWALL. Hiermee ondervangen we dit soort issues voor een groot deel voor zowel aannemers als afbouwers.”

Simon Scheepens, business unit manager van Interior Solutions, legt uit: “Door al in een vroeg stadium van de bouw samen te werken wordt de productiviteit op de bouwplaats enorm verhoogd. De werkvoorbereiding doen we vooraf volledig in BIM en we laten de tekeningen vervolgens controleren en definitief vaststellen door de aannemer in overleg met zijn afbouwer. Daarmee voorkomen we faalkosten in een later stadium, want een maatvaste uitvoering is gewaarborgd.”

Futurowall

De wanden worden vooraf in de fabriek van Saint-Gobain Solutions op maat gemaakt en het afval wordt direct in de fabriek gerecycled. “Dit betekent geen afval op de bouwplaats, en dat is nog een groot voordeel, want de werkruimte blijft op die manier schoon. Vervolgens zorgen we voor een just-in-time levering op de bouwplaats met de planning van de aannemer als uitgangspunt. De pakketten worden op handige bokken geleverd, waardoor er minder logistieke bewegingen op de bouwplaats nodig zijn. Dat maakt de bouwplaats een stuk overzichtelijker én veiliger”, aldus Scheepens.

De FUTUROWALL pakketten kunnen vervolgens al in de ruwbouwfase worden ingehesen, direct op de juiste plek en gereed om te monteren. Er wordt een handig montageplan meegeleverd, waardoor er snel en makkelijk gemonteerd kan worden. Scheepens: “Zo loopt het project geen vertraging op en blijf je altijd binnen de planning. Al met al profiteer je dus van een strakke doorloop van je project en verhogen we de productiviteit enorm. En de bewoners hebben robuuste, kwalitatieve wanden met een hoog wooncomfort die ook nog eens stootbestendig en geluidsisolerend zijn. Win-win voor bouwer en bewoner dus.”

FUTUROWALL kan worden gebruikt voor álle wanden, dus ook badkamer, meterkast en zolder. Ook is het mogelijk om (elektrische) installaties in de wanden te integreren. CEO Frank te Poel: “Met FUTUROWALL bieden we de bouw een nieuw, slim systeem dat perfect past binnen de prefab bouwmethodiek van nu en de toekomst. Met als belofte: ‘wij bouwen voor, u bouwt door’. En die maken we graag waar.”