Hero Image
Element CLADIWALL

CLADIWALL: geprefabriceerd gevelsysteem voor metalen hallen

Efficiënt bouwen met aandacht voor comfort en duurzaamheid


22 mei 2021
Saint-Gobain Solutions, een nieuwe activiteit van Saint-Gobain die zich specifiek richt op het bieden van innovatieve systeemoplossingen en projectmatig advies, introduceert het geprefabriceerde gevelsysteem CLADIWALL. Met de complete en op maat aangeleverde gevelelementen kan de aannemer in een aanzienlijk kortere bouwtijd een comfortabele en duurzame metalen hal bouwen of renoveren.

Gevelsysteem verkort bouwtijd aanzienlijk

CLADIWALL wordt volledig geprefabriceerd door Saint-Gobain Solutions en is opgebouwd uit metalen binnendozen, glaswolisolatie, waterkerende dampopen folie en omegaprofielen. De aannemer of gevelbouwer ontvangt de elementen exact op maat op de bouwplaats en kan ze direct tegen de stalen kolommen van het gebouw monteren. Door de vooraf aangebrachte waterkerende folie is het gebouw direct lucht- en waterdicht, zodat na montage kan worden aangevangen met de werkzaamheden aan de binnenzijde van het gebouw. Omdat ieder project weer uniek is qua maatvoering en aansluitingen, zorgen de adviseurs van Saint-Gobain Solutions voor een optimale en integrale projectvoorbereiding. Ook daar zit een grote tijdwinst. “Die tijdwinst op de bouwplaats is een groot voordeel voor ons”, vertelt Jesmer Kuiper, projectmanager bij MSP Dak en Wand. “Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om meer opdrachten uit te voeren en blijven onze opdrachtgevers tegelijkertijd verzekerd van de beste kwaliteit.”

Inhijsen Cladiwall

Comfort van hoge kwaliteit

Het grote voordeel van bouwen met binnendozen is dat het optimaal comfort oplevert voor de gebruikers van een gebouw. In metalen hallen waar veel geluid wordt geproduceerd, zoals in sporthalen of productiehallen, is extra aandacht voor akoestisch comfort een absolute must. Daarom kan Saint-Gobain Solutions de CLADIWALL-elementen ook leveren met geperforeerde binnendozen. In combinatie met de absorberende glaswol wordt hiermee de nagalmtijd flink verkort. Van 1,71 seconden bij de veel toegepaste sandwichpanelen tot maar 0,49 seconden bij CLADIWALL. “Dat maakt het verschil tussen een terugkerende verstoorde concentratie door omgevingsgeluid óf je energie volledig kunnen besteden aan sporten of werken.”, aldus Arjen Schoustra, Solution Manager bij Saint-Gobain Solutions. CLADIWALL voldoet ook aan alle andere eisen op het gebied van comfort. Zelfs met geperforeerde binnendozen presteert het systeem uitstekend op het gebied van thermisch comfort, luchtdichtheid en brandveiligheid.

Duurzaam op meerdere vlakken

CLADIWALL voldoet aan de nieuwe BENG-regelgeving met een Rc-waarde van 4,7 m2.K/W, maar kan zelfs geleverd worden tot een Rc-waarde van ≥ 6,0 m2.K/W als de duurzaamheidsambities hoger zijn. Met CLADIWALL heeft de architect een ruime keuze aan gevelbekleding. Daarnaast biedt Saint-Gobain Solutions ook de mogelijkheid om er PV-panelen op aan te brengen, waardoor het gebouw extra duurzaam wordt. Daarnaast is het CLADIWALL-systeem volledig circulair, omdat het is opgebouwd uit recyclebare materialen en volledig demontabel is.

Bevestigen Cladiwall

CLADIWALL met alle voordelen van bouwen met binnendozen

Het gepatenteerde CLADIWALL gevelsysteem is uniek omdat het alle voordelen van binnendoosconstructies op het gebied van comfort en duurzaamheid combineert met de voordelen van prefab bouwen. Zo kan efficiënt worden voldaan aan de toenemende vraag van hoogwaardige metalen hallen, zoals logistieke hallen, sporthallen en megastores.